Tehnologie

Cele mai bune hard disk-uri externe si SSD pentru 2022: Mac, PC, PS4, PS5 si Xbox

Jocurile continua sa devina din ce in ce mai mari, iar gestionarea spatiului de stocare de pe consola de jocuri sau PC-ul tau este din ce in ce mai dificila. Din fericire, acest lucru este usor de remediat cu un hard disk extern. Acestea prezinta una dintre cele mai convenabile si mai rentabile modalitati de a-ti maximiza spatiul de stocare si de a profita la maximum de configuratia ta de jocuri. Si exista o gama larga de unitati de inalta calitate, astfel incat poti gasi una care sa fie exact ceea ce trebuie pentru bugetul tau. Un hard disk tradițional sau o unitate mecanica care utilizează tehnologia hard disk „veche”, cu platouri mecanice si un cap mobil de citire-scriere pentru a accesa date, este adecvata pentru majoritatea oamenilor datorita interfetelor mai rapide a USB-C si USB 3.0 (precum și 3.1/). 3.2). Preturile au scazut semnificativ in ultimii cativa ani, chiar si cele mai bune modele de hard disk externe de mare capacitate, de ultima generatie, care se ridica la 5TB, dar costa putin peste 100 de dolari. O unitate SSD nu are parti mobile, iar unitatea SSD externa are o viteza de citire si scriere de pana la patru ori mai mare, dar costa mult mai mult pe gigaoctet.

Cele mai multe dintre optiunile din aceasta lista cu cele mai bune modele de hard disk externe vor functiona pe platforme — indiferent daca ai un PC cu Windows, computer pe Mac, PlayStation sau Xbox – atata timp cat unitatile sunt formatate corect pentru platforma potrivita. Dar de cele mai multe ori vor fi desemnate ca lucrand cu o anumită platforma din cutie si, uneori, vor veni cu software de rezerva care este specific platformei. Daca nu se indica altfel, toate unitatile PC mentionate aici sunt compatibile cu Windows, dar pot fi formatate pentru un Mac. Multe dintre ele includ cabluri sau adaptoare pentru a gazdui porturi USB-C si USB-A. Dar daca se intampla sa nu fie incluse, poti cumpara cu usurinta  dongle-uri pentru aproximativ 12 dolari. 

SSD portabil SanDisk Extreme de 1 TB

Western Digital, care detine SanDisk, vinde SSD-ul sau WD My Passport, precum si acest SSD portabil extern SanDisk, practic, la acelasi pret. Imi place putin mai mult designul acestui model si este robust din punct de vedere tehnic, cu un rating IP55, ceea ce inseamna ca poate rezista la o pulverizare sustinuta de apa. De asemenea, este rezistent la socuri si are o interfata USB-C. Versiunea „mai veche” mai ieftina are viteze de transfer de pana la 550MBps, in timp ce versiunea de noua generatie aproape dubleaza aceasta viteza cu pana la 1.050MBps (putin peste 1GB pe secunda).

Card de expansiune de stocare Seagate

La bine sau la rau, exista in prezent o singura modalitate de a extinde spatiul de stocare de pe Xbox Series X/S pentru jocurile din seria X/S de noua generatie: cardul de expansiune Seagate. Similar cu situatia de stocare cu PS5, poti conecta orice SSD extern sau hard disk pentru a extinde spatiul de stocare pentru jocurile standard Xbox (generatia anterioara), dar poti stoca doar jocuri native Xbox Series X/S pe consola interna a consolei de jocuri. memorie sau cardul de expansiune Seagate.

Seagate FireCuda 530 cu Heatsink

Poti extinde spatiul de stocare pentru jocurile PS4 pe PS5 adaugand un SSD extern standard, deoarece poti juca jocuri PS4 direct de pe un SSD extern. Cu toate acestea, nu este cazul jocurilor PS5, care ocupa o tona de spatiu si pot fi jucate doar de pe unitatea interna a PS5 sau de pe un SSD M.2 pe care il poti instala intr-un compartiment de expansiune special in interiorul PS5.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *