Tehnologie

Lyft urmeaza Uber in adaugarea unei taxe suplimentare pentru cresterea preturilor la gaz

Lyft adauga o suprataxa temporara pentru curse din cauza cresterii preturilor la gaz si combustibil, a confirmat compania in cursul zilei de luni. In momentul de fata, lumea se confrunta cu inceputul unei crize economice cauzate de Rusia, care este unul dintre principalii furnizori de gaze si combustibile nu doar al Europei, ci si al lumii intregi. Se vede mai ales la noi in Romania, unde pretul pe benzina si motorina a depasit intr-o zi 10 lei la un moment dat. Asta ar insemna ca pretul unui plin sa ajunga la peste 200 de lei. Ma rog, noi in Romania nu avem Lyft, avem in schimb Bolt si Freenow, care si ele sunt o concurenta destul de mare pentru Uber, avand in vedere faptul ca ambele servicii au oferte si preturi in general mai ieftine fata de principalul serviciu de ridesharing la nivel global. Lyft este cel mai mare concurent al Uberului in America, iar situatia cu scumpirea gazelor naturale si petrolului este o situatie care se simte la nivel global, in ciuda fatpului ca este mai puternica in Romania si in general in tarile care se afla in proximitatea Ucrainei. 

„Castigurile soferilor raman in general ridicate in comparație cu anul trecut, dar avand in vedere cresterea rapida a preturilor la benzina, le vom cere clientilor sa plateasca o suprataxa temporara pentru combustibil, care va merge in totalitate soferilor”, au spus cei de la Lyft intr-un comunicat trimis prin e-mail publicatiei americane CNET. Este o masura pe care nici o astfel de companie de ride sharing nu ar lua-o la noi in tara, unde soferii de Uber si Bolt deja se plang de faptul ca nu mai au un numar atat de mare de comenzi ca inainte. Nu este singurul lucru care incepe sa mearga prost, aceeasi situatie fiind si la companiile care transporta mancare clientilor, precum Glovo sau Tazz, acestea inregistrand un numar mai mic de curieri cu masina.

Revenind la Lyft, fiecare cursa va avea o suprataxa de 55 de cenți care va merge direct catre sofer, au spus cei de la Lyft intr-o postare pe blog in cursul zilei de miercuri, adaugand ca suprataxa va incepe saptamana viitoare si va continua cel putin in urmatoarele 60 de zile. Lyft ofera, de asemenea, de la 4% pana la 5% rambursare la benzina pana pe 30 iunie pentru soferii care primesc un card de debit direct Lyft. Anuntul vine dupa ce si cei de la Uber au anuntat, vinerea trecuta, o suprataxa temporara pentru combustibi care va fi adaugata in pretul fiecarei cursel. Taza suplimentara a Uber va intra in vigoare pe 15 martie, urmand majorari cu 45 pana la 55 de centi pe calatorie si cu 35 pana la 45 de centi in plus pentru comenzile Uber Eats (serviciul de transport de mancare al Uber, care, din nou, nu este in Romania). Taxa va merge direct la soferi, care oricum fac destul de multe sacrificii financiare pentru a alimenta masinile sa poata sa lucreze, in aceste vremuri tulburi.

Se pare ca taxa nu se va aplica si in New York, unde castigurile minime pentru soferi au fost majorate cu 5,3% la inceputul lunii martie. Lyft a spus ca si Nevada are reglementari care impiedica aplicarea suprataxelor acolo pentru moment. Preturile combustibililor au continuat sa creasca rapid dupa ce SUA au interzis importurile de petrol rusesc in cadrul saptamanii trecute, ca raspuns la invazia Rusiei in Ucraina. Desigur, nu a fost singurul stat care a luat aceasta decizie iar acum gasirea unei alternative la petrolul rusesc este una dintre principalele probleme ale lumii. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *