Apple

Apple MacBook Pro 13 inci (M1, 2020)- review

Compania Apple pe langa faptul ca realizeaza unele dintre cele mai bune telefoane, se ocupa si de realizarea unor laptopuri foarte bune, iar MacBook Pro este unul dintre cele mai bune. Apple a luat anul trecut decizia de a schimba procesoarele laptopurilor sale, astfel incat modelele nu vor mai fi dotate cu procesoare Intel, ci cu propriile procesoare de la Apple, adica M1. Pentru a afla mai multe detalii despre MacBook Pro 13 inci cu M1 din 2020, te invit sa urmaresti randurile de mai jos.

MacBook pro de 13 inci cu M1 din 2020 are un pret ce incepe de la 1.299 de dolari pentru versiunea de 256 GB spatiu de stocare si 8 GB memoria RAM. Acest model are inca ventilatoare, modelul Air este cel care nu mai are ventilatoare, ceea ce poate afecta performantele. 

MacBook Pro de 13 inci este un laptop premium, este un model subtire si usor, are o greutate de 1,4 kg. Designul laptopului nu este schimbat fata de alte modele, iar compania se bazeaza pe faptul ca utilizatorii prefera acest design al laptopului. Cu toate acestea, orice utilizator si-ar dori ca Apple sa mai schimbe cate ceva la designul MacBook-urilor, pentru ca designul de la iPhone 6 nu se poate compara cu cel de la iPhone 11, de exemplu. 

Laptopul are in continuare acel Touchbar, iar daca iti placea acest touchbar, te vei bucura ca el se pastreaza. Asta inseamna ca schimbarea procesorului Intel cu M1 si macOS BigSur nu a facut ca Apple sa elimine acest element.

Tastatura este Magic Keyboard, deci cea de tip fluture este eliminata, iar experienta de tastare este una foarte buna. Laptopul are cele 2 porturi Thunderbolt 3 si o mufa pentru casti. 

Ecranul nu este nici el schimbat, este tot Retina de 2560 x 1600 pixeli, deci este foarte clar, este in continuare foarte luminos si este potrivit pentru editarea foto sau video. 

Procesorul M1 ofera performante foarte bune, mai bune decat cele de la Intel . Ventilatoarele se activeaza in momentul in care munca ve deveni mai intensa. Este un model potrivit pentru profesionati, pentru cei care realizeaza sarcini mai dificile.

Durata de viata a bateriei este cea mai buna pe care a avut pana acum vreun MacBook. In testul de redare video a rezistat timp de 13 ore si 22 de minute. Nu este atat de lunga precum a spus Apple la inceput, sustinand ca va rezista timp de 20 de ore, dar este in continuare foarte buna.

Prin urmare, daca ai nevoie de un MacBook Pro care sa fie mai mic, care sa aiba o durata foarte buna de viata a bateriei si daca ai nevoie de el pentru editari foto sau video, este o alegere ideala. Dar daca nu ai un buget atat de mare si vrei ca laptopul sa aiba o putere grafica mai mare si nu iti mai place designul laptopului, inseamna ca nu este potrivit pentru tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *