Telefoane Mobile

Este sigur sa cumperi un telefon second hand?

Pentru ca telefoanele devin din ce in ce mai scumpe, mai ales modelele care au performante mai bune, camere mai buna, durata de viata a bateriei mai buna, rezolutie mai mare, ecran mai mare. Modelele de baza sunt mai ieftine, dar nu au specificatii atat de bune ca modelele mai mari, dar daca ai un buget mai mic, va trebui sa te rezumi la modelele de baza. Tocmai din aceasta cauza, ca persoanele isi doresc telefoane mai bune, opteaza pentru varianta de a cumpara acel telefon second hand pentru ca este mai ieftin, uneori chiar la jumatate de pret fata de cel nou nout. Cu toate acestea, nu este cea mai sigura metoda de a cumpara un telefon. Aceasta strategie presupune o serie de riscuri pe care va trebui sa ti le asumi. Pentru a afla care sunt aceste riscuri si care sunt metodele de preventie, ramai cu ochii pe randurile de mai jos.

Prima oara va trebui sa cauti vanzatori de telefoane din orasul tau, aproape de tine, pentru a te intalni cu vanzator si pentru a testa acel telefon, pentru ca exista sansa ca in descriere sa se prezinte faptul ca telefonul functioneaza perfect si in realitate sa aiba probleme. Deci, cauta anunturi cu telefoane de vanzare in zona ta.

Exista anunturi care au o descriere foarte scurta si poze putine sau deloc. In acest caz poti sa interactionezi cu vanzatorul si sa ceri mai multe detalii, respectiv mai multe poze. Daca el refuza sa ofere detalii sau poze, nu mai insista, este un semn ca nu este de incredere. Poate ca telefonul este spart si va fi nevoie de o inlocuire geam iPhone XS, de exemplu, dar el vrea sa ascunda acest aspect.

Daca ai gasit anuntul cu telefonul care iti place la un pret bun, roaga-l pe vanzator sa va intalniti intr-un anumit loc pentru a testa telefonul, pentru a-l vedea cum arata, cum functioneaza. Este de preferat sa va intalniti in locuri publice, daca se poate, in locuri unde exista camere de supraveghere. Nu poti avea incredere in vanzator si trebuie sa fii precaut. Daca el va incerca sa plece cu bani si cu telefon, este posibil sa nu rezolvi nimic in aceasta privinta daca nu ai o dovada, iar continutul de pe camerele de supraveghere este o dovada ideala.

Nu toti vanzatori au intentii rele, ascunse, unii pur si simplu vor sa isi vanda telefonul intr-un mod cinstit. Din pacate, nu iti poti da seama care vanzator este de incredere si care nu este, de aceea este mai sigur ca ai cateva metode de preventie.

Asadar, daca te gandesti sa iti cumperi un telefon second hand, tine cont de sfaturi si metodele de preventie anterioare. Alte metode de a cumpara un telefon mai ieftin este cumpararea unui telefon reconditionat sau resigilat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *