Tehnologie

Produse care au inspirat dispozitivele inteligente

Te-ai intrebat vreodata de la ce a pornit aceasta idee de a crea diferite produse inteligente? Scopul era acelasi, de a-ti face viata mai usoara. In randurile de mai jos voi prezenta unele produse din industria casnica ce au stat la baza inventiei produselor inteligente. 

Primul produs este termostatul care s-a inventat in anul 1800, dar termostatul programabil este o inventie mai noua care inca nu a aparut. Au pornit de la ideea de termostate traditionale care trebuiau reglate manual, adaugand gradul care erai dorit. Termostatele programabile au ca scop economisirea timpului si chiar economisirea banilor. Termostatele vor avea diferite tipuri de program , precum de tip 1, care inseamna ca va oferi un control suficient pentru a seta un program pentru intreaga saptamana, de tip 5-2, inseamna ca poti alege un program de luni pana vineri si separat unul de weekend si alte tipuri de programe. Termostatele traditionale programabile nu aveau o aplicatie, trebuia setata temperatura de la un buton. Termostatele inteligente reprezentau un plan de viitor, care vor oferi mai multa flexibilitate, control vocal, posibilitatea de a schimba temperatura din telefon, asa cum o fac acum. 

Aragazele lente au fost introduse prima oara in anii ‘50, aveau un design simplu si economiseau timp, pentru ca mancarea era gata in vreo 4 patru, timp in care puteai sa faci altceva. Aragazul lent gateste mancarea la temperatura scazuta si constanta. Din anul 1950, cuptoarele au evoluat foarte mult, iar acum poti sa alegi setari de timp, de temperatura prin intermediul noilor aparate performante. 

Daca vrei mai mult control atunci cand uzi curtea, ai nevoie de un aspensor care a fost inventat in urma cu mult timp. Acestea se instaleaza in iarba si un control de irigare trebuie instalat undeva de unde il poti accesa cu usurinta. Aceste obiecte sunt disponibile si astazi, doar ca nu mai avansate. Programele se seteaza dintr-o aplicatie si controlerul se poate ajusta in functie de vreme, daca ploua el se va opri. 

Primul aspirator robot scos la vanzare a fost in anul 2001. Functioneaza pe baterii, strange resturile si mizeriile si revine la statia de incarcare cand a terminat. Acesti roboti se gasesc si in ziua de astazi doar ca se controleaza din aplicatii. Se pot programa de la distanta, unii functioneaza cu asistenti vocali, asa ca ii poti spune Alexei sau Google Assistant ca se poate incepe curatarea. Toate acestea au fost create pentru a economisi timp. Acesti roboti nu pot face chiar totul, nu lustruiesc podele, dar curata mizeriile de pe jos. 

Acestea fiind spuse, tehnologia a evoluat foarte mult, de aceea am ajuns sa avem in casa diferite dispozitive inteligente. Ideile acestea au dost concepute de mult timp, si pe masura ce au trecut anii, au evoluat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *