Diverse

Cum sa faci poze epice la luna

Cred ca toata lumea a incercat sa faca o poza la luna, atunci cand se vedea foarte bine pe cer, iar cand ai scos telefonul ai obtinut o mica bulina mai stralucitoare. Asadar, cu totii cunoastem aceea dezamagire. Dar daca ai un telefon Samsung Galaxy S20 Ultra, Iphone 11 Pro sau un Canon DSLR EOS 60D, in randurile de mai jos iti voi explica modul in care poti sa obti cele mai bune poze la luna. 

Pentru inceput, ar trebui sa iesi afara sa fotografiezi mai devreme luna. Informeaza-te cand apare luna pe cer si dupa ce apune soarele, ar trebui sa fii pregatit pentru a iesi afara ca fotografiezi luna. 

Daca esti in casa, orice colt al camerei poate sa iti impiedice o fotografie reusita. De aceea ar fi foarte util un trepied, iar daca nu ai trepied foloseste-te de niste carti pentru a-ti sprijini telefonul de ele, astfel incat telefonul sa nu stea in mainile tale. Mai este recomandat sa folosesti cronometrul pentru a nu apasa pe ecran si sa se realizeze poza automat, pentru ca risti sa misti telefonul si poza nu va mai fi la fel. Mai poti folosi un asistent vocal pentru a face fotografia sau o telecomanda daca ai. 

Daca ai un telefon poti sa tragi de glisor in jos pentru a evidentia mai mult detaliile lunii. Daca ai un DSLR trebuie sa reduci ISO-ul la aproximativ 200, ceea ce va adanci imaginea pentru o fotografie mai buna. 

Functia de mod de noapte este una care te va ajuta foarte mult in conditii de lumina scazuta, dar daca vrei sa cuprinzi toate detaliile va trebui sa nu folosesti aceasta functie. Daca functia este activata ea va urmari sa fie o poza foarte luminoasa, care va cuprinde doar stralucirea lunii, nu si detaliile. 

Mai exista o varianta in care sa faci fotografia sa aiba o inalta rezolutie, iar mai apoi sa o editezi. Samsung are functia de a salva o copie pe care o vei putea edita ulterior. Pentru Iphone va trebui sa iti descarci o aplicatie pentru a edita poza, iar ProCam este o aplicatie foarte buna, editeaza bine fotografiile si costa intre 6 si 10 dolari. 

Daca ai posibilitatea de a alege intre un DSLR si telefon, indicat ar fi sa alegi DSLR pentru a face poze mai bune decat telefoanele. Exista posibilitatea mai multor functii de control si de editare a pozelor. 

Acestea fiind spuse, daca ai mai incercat si tu pana acum sa realizezi poze lunii foarte frumoase, iar in poza ta se vedea un punct luminos, foloseste-te de aceste trucuri pentru a realiza o poza nemaipomenita, iar daca ai posibilitatea de a alege intre un DSLR si telefoane, varianta mai bune este DSLR-ul, daca nu, sunt de folos si telefoanele performante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *