Samsung

Samsung va lansa prima tableta 5G: de ce e atat de speciala?

Atunci cand vine vorba despre telefoane mobile, Samsung este nu doar un nume, ci cel mai mare producator in domeniu. Compania sud-coreeana si-a intarit acest statut cu atat mai mult cu cat a devenit prima dintre marii producatori ai industriei care a dezvoltat si lansat un telefon pliabil, in ciuda faptului ca i-au trebuit luni de zile pentru a-l scoate pe piata in urma unor erori initiale. In orice caz, Samsung a fost si prima companie care a dezvoltat un smartphone de tip flagship cu conexiune 5G, in acel Samsung Galaxy S10 5G, care a fost lansat in Coreea de Sud in aceeasi zi cu noua retea de date mobile. In orice caz, cei de la Samsung nu stau rau nici atunci cand vine vorba despre tablete. Astfel, compania sud-coreeana a confirmat recent zvonurile potrivit carora compania va lansa in cadrul acestui an si prima tableta 5G din portofoliu. 

Modelul se numeste Galaxy Tab S6 si ar urma sa fie apara pe piata de dispozitive electronice in cadrul primelor patru luni din acest an. Pentru moment, tableta va fi disponibila doar pe piata din Coreea de Sud, la fel ca si multe alte dintre dispozitivele premium lansate de catre producatorul asiatic. Evident, s-ar putea ca amatorii acestor gadget-uri de inalta tehnologie sa nu aiba mult de asteptat pana ca acestea sa ajunga si-n restul lumii. Evident, ca in cazul multor altor dispozitive (precum Galaxy Fold, spre exemplu), momentul lansarii mondiale este amanat intentionat. In cazul de fata, obiectivul nu ar fi testarea acestuia pe piata, ca in cazul Galaxy Fold. Ci faptul ca, in prezent, nu toate tarile au implementat tehnologia 5G (intre aceste tari se regaseste si Romania, si partea cea mai amuzanta este ca se promitea implementarea acestei tehnologii odata cu noul an). Prin urmare, nu are sens ca cei de la Samsung sa livreze o tableta cu conexiune 5G intr-o tara in care nu exista infrastructura necesara pentru a accesa aceasta noua tehnologie. Si nu este posibila nici o lansare cu tratament preferential, nici macar la nivel de Europa unde sunt cateva tari care au reusit sa adopte tehnologia 5G in cursul anului 2019. 

Insa, in momentul in care va fi lansata la nivel mondial, aceasta prima tableta 5G de la Samsung ar putea fi si prima tableta 5G disponibila in lume, in cazul in care compania sud-coreeana reuseste s-o invinga pe Huawei la acest aspect. Pentru ca da, si chinezii de la Huawei au anuntat in urma cu putin timp faptul ca lucreaza la un dispozitiv similar. In cazul in care sud-coreenii se vor bucura pe partea de tablete 5G de succesul avut cu telefoanele,  investitia se va dovedi a fi corecta. Succesul pe care l-a avut Samsung cu telefoanele 5G si cu smartphone-ul pliabil a intarit pozitia companiei din Coreea de Sud ca cel mai mare producator de telefoane mobile din lume pentru inca un an. Iar cei de la Samsung au de gand sa-si apere aceasta distinctie pentru cat mai mult timp posibil. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *