Diverse

Videoclipul de la Colectiv, ascuns pana acum, iti arata adevarata fata a tarii

Adevarata fata a tarii, spun, ha? Pai, este o latura care este mai mult sau mai putin cunoscuta de catre toti locuitorii. Indiferenta in Romania ucide. O putem vedea in spitale, unde fara spaga sunt foarte putini doctori care te-ar putea trata, iar in cabinetele de stat se moare de nepasare de la simple raceli in anumite cazuri de-ti vine sa te intrebi daca e posibil asa ceva in 2019, secolul 21, mileniul 3. O putem vedea in scoli, unde atunci cand profesorii nu sunt pe capul elevilor, acestia ajung chiar sa arunce cu pietre unii in altii. Da, pietrele aruncate de la o distanta putin mai mare pot provoca o fractura la cutia craniana si chiar decesul in cazul in care aceasta nu este tratata repede. 

Acum se implinesc 4 ani de la incendiul din Colectiv. In cadrul incendiului, au murit 64 de persoane. Unele fix in seara incendiului, altele au mai supravietuit doar urmatoarele cateva zile de la incident, iar o a 65-a persoana s-a sinucis ulterior. Incendiul din Colectiv a avut loc la data de 30 octombrie 2015, în timpul concertului trupei metalcore Goodbye to Gravity cu ocazia lansarii celui de-al doilea album al formatiei, Mantras of War. La un moment dat, s-au folosit artificii, iar scanteile au cuprins repede tavanul. In doar 153 de secunde, tot clubul a inceput sa ia foc, iar odata cu clubul au ars de vii o multime de persoane care erau la concert atunci. Imi aduc aminte ca acel incendiu a fost motivul pentru proteste de amploare si au cauzat demisia lui Victor Ponta, pe atunci prim-ministru al Romaniei. Se foloseau cuvinte mari precum schimbare si alte cele. Nu doar ca nu s-a schimbat nimic de atunci si pana acum (si PSD a castigat alegerile la doar un an dupa incendiul care i-a scos de la guvernare). Acum, la aproape patru ani de la acea tragedie, am descoperit si adevarul in legatura cu haosul ce a urmat. Haos in interventie, in organizare, in gestionarea unor situatii de urgenta.

Cei de la Libertatea au publicat recent un clib de 20 de minute in care este filmata interventia ISU in Colectiv in seara incendiului. De mentionat si faptul ca sunt imagini care nu au ajuns la nici o autoritate publica pana in ziua de azi, fiind asezate la naftalina intr-un sertar cu documente al institutiei si tinut acolo timp de aproape 4 ani de zile. Se poate observa faptul ca fortele de interventie nu se grabeau deloc sa ajunga la locatia cu pricina si nu s-au sinchisit sa salveze oameni din local.

Sunt imagini care iti dau o singura concluzie: tara asta te lasa sa mori. Iar daca vrei sa contrazici acest enunt, ai putea fi lasat fara argumente. Crima de la Caracal, accidentul aviatic din muntii Apuseni, accidentul din judetul Ialomita sunt doar cateva dintre incidentele care au cauzat o gramada de decese si asupra carora nu s-a putut face absolut nimic. Lipsa de pregatire si indiferenta nu aduc altceva decat moarte pe capete in micuta noastra tarisoara.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *