Uncategorized

Putin desfiinteaza discursul Gretei Thunberg despre protectia mediului

Miscarea tinerilor pentru schimbarile climatice a ajuns sa prinda amploare, atat de mult incat acesti activisti care nu au implinit nici macar varsta de 18 ani vorbesc in conferinte de presa la Organizatia Natiunilor Unite. Aducand o gramada de argumente despre modul in care ar avea dreptate in privinta dezastrului in care poate ajunge planeta. Eu unul nu tind sa neg ca au dreptate, doar ca momentan nu e un motiv de ingrijorare. Motiv de ingrijorare e pentru generatiile viitoare. Am mai vorbit intr-un articol despre Greta Thunberg si modul in care aceasta tanara suedeza de 16 ani a capatat popularitate in toata lumea pentru discursul ei de la conferinta ONU. Zici ca era Lisa Simpsons in sezonul 20 episodul 17 (bine, nu stiu cine s-ar fi uitat atat de mult incat sa ajunga la episodul respectiv, dar ca idee). Am mai spus-o si o sustin, discursul despre cum i-au furat visele si despre cum indraznesc sa vorbeasca despre progres tehnologic par vorbele unui adolescent edgy. Adica inteleg nevoia de a veni cu cuvinte alese care lovesc adanc, dar a o spune de parca ai fi fost afectata personal de situatie este o exagerare. Pentru ca, dupa cum am spus, cand ma gandesc la Greta Thunberg, ma gandesc la acei comunisti din Vest care sunt adaptati stilului de viata capitalist atat de mult incat tasteaza de pe un iPhone si mananca la McDonald’s.

Si, ca tot vorbim de comunism, pentru a intra in sfarsit in subiectul articolului, Greta Thunberg si-a facut o multime de contestatari din cauza acestui mesaj. Evident, si-a facut si fani, dar nu asta e ideea. Ideea e ca printre acei contestatari sunt si lideri mondiali, iar unul din ei e Vladimir Putin, dictatorul din Rusia. El prefera sa-i desfiinteze doctrina cu argumente solide, fata de Trump, care n-a fost in stare decat s-o ia peste picior spunand ca e alarmista si instabila psihic. Doar ca tactica de a spune despre un om care transmite un mesaj puternic ca are probleme cu capul e una basic. Din pacate inca mai functioneaza pentru ca, ce sa-i faci, nivelul nu e atat de ridicat pe cat ar crede unii. Nu sunt nici de partea unuia, nici a celuilalt. Dar Putin a explicat mai bine situatia in declaratia lui, in cadrul unui forum organizat pe tema resurselor energie din Rusia. 

„S-ar putea sa va dezamagesc, dar nu impartasesc entuziamsul comun legat de discursul Gretei Thunberg. Nimeni nu i-a explicat Gretei ca lumea moderna este complexa si diferită…si oamenii din Africa sau multi din Asia isi doresc sa aiba acelasi nivel de trai ca Suedia.”, a adaugat oficialul rus. La ultima afirmatie, a uitat ca si multi oameni din Rusia isi doresc sa aiba un nivel de trai la fel de ridicat ca cel din Suedia, dar mai bine de atat nu cred ca putea sa o spuna nimeni. Conform spuselor lui Putin, Thunberg ar putea fi folosita de adulti pentru impingerea acestui mesaj. Teoria conspiratiei, insa e un scenariu ce nu poate fi exclus. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *