Huawei

Huawei Mate 30 Pro se lanseaza fara aplicatii Google

Huawei a lansat cele mai recente smartphone-uri fara multe dintre aplicatiile care, de obicei, sunt preinstalate pe telefoanele Android. De pe Mate 30 si Mate 30 Pro lipsesc aplicatii precum YouTube, Google Maps si Gmail. Asta dintre cele mai importante, pentru ca mai sunt aplicatii precum Drive, Play Music, Play Movies, Sheets, Docs, Slides, care sunt utilizate mult mai rar de catre utilizatori. De exemplu, ce succes sa aiba aplicatii precum Play Music sau Play Movies cand exista Spotify si Netflix? 

De asemenea, nu este disponibil nici Google Play Store, care este modul normal in care utilizatorii din afara Chinei instaleaza terte softuri pe telefoanele Android 10. Pentru a rezolva acest lucru, Huawei a preinstalat aplicatii alternative noi. Un purtator de cuvant al companiei  chinezesti a declarat pentru BBC ca Facebook, Instagram si WhatsApp vor fi disponibile prin magazinul Huawei, numit AppGalery. El a adaugat ca va exista, de asemenea, o modalitate de „incărcare laterala” a aplicatiilor Google” pe telefoane si ca personalul magazinului de telefoane ar sfatui utilizatorii sa faca acest lucru, desi au mentionat si faptul ca exista posibilitatea ca aceste aplicatii sa nu functioneze la fel de normal ca pana atunci. Problema nu a fost abordata pana la aproximativ 90 de minute de la evenimentul de lansare al companiei la München, in Germania, si si acolo doar pe scurt. Cateva cuvinte, mai multe detalii nu au vrut sa ofere oficialii companiei chinezesti. 

“Astazi, stiti ca din cauza interdictiei din SUA… acest telefon nu are preinstalat nucleul GMS [Google Mobile Services]”, a explicat Richard Yu, seful dispozitivelor de consum al companiei. „Ne-a obligat sa folosim nucleul HMS [Huawei Mobile Services]”, a continuat acesta. 

El a adaugat ca compania a pus deoparte in jur de 1 miliard de dolari (801 de milioane de lire sterline) pentru a incuraja dezvoltatorii sa-si faca compatibile aplicatiile si a spus ca peste 45.000 de aplicatii au integrat deja tehnologia firmei. Dar nu a numit niciuna dintre aceste aplicatii. “Hardware-ul este foarte impresionant [si] se bazeaza pe punctele forte ale Huawei”, a comentat Bryan Ma de la firma de cercetare de piata IDC. „Insa nu este un lucru suficient pentru a compensa lipsa serviciilor Google, in afara de cativa [clienti] care pot avea incredere sa le incarce lateral si sa tolereze posibilele probleme.”, a continuat analistul cu o analogie in privinta motivului pentru care Mate 30 Pro va inregistra vanzari mai slabe fata de celelalte modele ale companiei, cel mai probabil.

„Poate ca incearca sa-l explodeze in speranta ca, ulterior, va avea acces la serviciile Google.” O invitata la lansare a postat pe Twitter cateva videoclipuri in care se arata doua dintre serviciile Google care refuza sa functioneze pe Mate 30. Cu toate ca Mate 30 Pro e un telefon aproape excelent in afara acestor mici impedimente, pentru anumiti utilizatori va reprezenta un factor pentru care telefonul nu va trebui achizitionat, cel mai probabil. Dupa cum a spus si Bryan Ma in declaratia ce am citat-o mai sus, in afara de cativa utilizatori fideli companiei, nu multi vor fi dispusi sa isi instaleze serviciile Google si sa tolereze ca acestea merg mai incet. Mai ales cand vine vorba de YouTube. 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *