Stiri tech

Sony socheaza gamerii cu noi detalii in legatura cu Playstation

Soc si groaza! Jucatorii de Playstation sunt extrem de socati dupa ce Sony a dezvaluit un fapt putin cunoscut in legatura cu populara sa consola de gaming. Se pare ca toti gamerii de pe Playstation se refera la butonul „X” al controlerului cu un nume gresit de zeci de ani de zile. Iar eu stau sa ma gandesc la ce relevanta mare are pentru rasa umana faptul ca varful siretului se numeste aglet. Nu ma intreba de ce stiu sau, in cazul asta, de ce mi-am adus aminte de un lucru atat de nesemnificativ. Am fost si eu copil odata, ca orice om trecut de 20 de ani. Ideea e ca acum se face mare tam tam pe tema numelui unui buton de pe consola celor la Sony. 

Compania japoneza a organizat, recent, un sondaj pe Twitter pentru a vedea cum il numesc utilizatorii de Playstation pe acel buton in forma de X, sau de cruce, aflat in meniul de taste din partea dreapta a controllerului. Si se pare ca 81% dintre fani denumesc acest buton drept “butonul X”, fara sa-si fi dat seama de faptul ca butonul respectiv era in forma de cruce. Fapt, pentru care, intr-o evolutie plina de soc si de groaza a evenimentelor in urma acestui sondaj, reprezentantii companiei japoneze au venit cu revelatia extraordinara a  faptului ca. Surpriza. Majoritatea fanilor au gresit, de fapt. Cei de la Sony au insistat asupra faptului ca utilizatorii ar trebui sa-l numeasca butonul “Cross”. Iar vestea acestui lucru a lasat majoritatea fanilor masca in adevaratul sens al cuvantului. Pentru ca na, e putin cam greu sa-ti dai seama de forma unui buton cand il folosesti fiind trecut pe pilot automat, concentrat la ecranul care te poarta prin mii de aventuri, in lumi total diferite fata de cea reala. In lumi mult mai bune, in… am sa incetez sa le evidentiez dependenta pentru ca nu are rost. Stai putin, nu stiai ca asta faceam pana acum? Ghinion, se mai intampla. 

In urma acestui anunt extrem de socant, sute de fani s-au deplasat rapid pe retelele de socializare pentru a arunca cu ironii fine si a se amuza pe tema revelatiei celor de la Sony in legatura cu butonul sau. Desi majoritatea dintre ei nu au putut sa-si dea seama faptul ca “X”-ul ala era de fapt o cruce, intoarsa la 180 de grade. In fine. 

Pentru ca gamerii sa fie mai confuzi in ceea ce priveste acest subiect de importanta internationala, majoritatea celorlalte platforme care au un buton „X” se refera la el cu denumirea de… buton „X”. Lucru care include atat cei de la Xbox, cat si o serie de sisteme ale Nintendo. Un lucru sigur este ca, pentru un timp, aceasta dezbatere va mentine jucatorii ocupati, in timp ce Sony lucreaza cu greu la un PS5, despre care se spune ca va aparea pe piata de electronice abia la sfarsitul anului viitor. Pana atunci, fanii pot sa faca misto de ei insisi, sau de companie, pentru faptul ca o gramada de cruci sunt intoarse la 180 de grade pe un amarat de controller.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *