Facebook

Facebook inlocuieste setarea care sugera doar prietenilor sa te identifice in fotografii

Reprezentantii Facebook au declarat, in cadrul zilei de marti, faptul ca vor elimina o setare care iti va permite sa controlezi daca reteaua sociala utilizeaza recunoasterea faciala pentru a sugera automat prietenilor sa va identifice in fotografii. Aceasta caracteristica controversata, numita sugestii de etichete, a fost in centrul unui proces in curs de desfasurare din 2015, care sustine ca Facebook a incalcat o lege biometrica a vietii private din Illinois. Atunci cand cineva te „eticheteaza” intr-o fotografie, creeaza un link catre profilul tau de Facebook. Aceasta caracteristica a fost activata implicit, cu exceptia cazului in care ai ales sa renunti la aceasta. Acum, compania inlocuieste sugestiile de etichete cu un instrument mai larg pentru controlul modului in care compania utilizeaza recunoasterea faciala pentru a te identifica in fotografii. Aceasta setare, numita identificare faciala, include alte caracteristici, cum ar fi daca esti prezent in fotografii in care nu esti etichetat sau daca cineva ti-a folosit fata intr-o poza din cronologia sa. Facebook a introdus setarea recunoasterii faciale in 2011 pentru unii dintre utilizatorii sai.

In fine, ideea e ca nu reusesc sa inteleg ce proces este simplificat prin aceasta decizie. Comparativ cu politica de urmarire agresiva a celor de la Facebook, acest lucru este irelevant si nesemnificativ. In fine. Utilizatorii care au functia de sugestii de eticheta sau au intrat pur si simplu pe reteaua sociala vor vedea o notificare in Feed-ul lor de stiri despre setarea de recunoastere faciala, pe care o pot activa sau dezactiva ulterior. Daca nu ai setarea de recunoastere faciala activa, Facebook a spus ca nu iti va sugera automat ca prietenii sa te eticheteze in fotografii. Ce pot sa spun. O mutare inteligenta din partea oficialilor retelei sociale? Nu reusesc sa inteleg marea schimbare, si cum ar putea aceasta imbunatati in cazul in care au fost acuzati pentru incalcarea vietii private din Illinos. In fine, vom avea mai multe detalii in legatura cu acest lucru pe parcus. Sper. 

„Oamenii vor putea totusi sa-si eticheteze manual prietenii, dar nu va vom sugera sa fiti etichetati daca nu aveti activata recunoasterea facialai”, a declarat Srinivas Narayanan, care conduce cercetarea aplicata pentru Facebook AI, intr-o postare pe blogul retelei de socializare. „Daca ai deja setarea de recunoastere a feței, nu vei primi o notificare.”

Aceasta setare este disponibila numai pentru utilizatorii care au cel putin 18 ani. Facebook, care a fost lovita cu o amenda record de 5 miliarde de dolari de catre Comisia Federala de Comert in iulie, pentru greselile in materie de protectie a confidentialitatii utilizatorilor, a fost acuzata ca a folosit „dezvaluiri si setari inselatoare” pentru a submina viata privata a acestora in mediul online. Oricum, amenda record pe care au primit-o cei de la Facebook nu are nici un efect real, pentru ca sunt bani de care reteaua sociala dispune. Avand in vedere faptul ca are 2 miliarde de utilizatori activi lunar, nici nu ma mira. Pedeapsa trebuia sa fie mai aspra. Reglementari care sa-i impiedice si sa-i taxeze la sange pentru orice viitoare abatere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *