Stiri tech

Facebook schimba denumirile Instagram si WhatsApp pentru a arata ca sunt instrumentele companiei

Bun, Facebook simte nevoia sa-ti arate ca are controlul asupra a doua dintre aplicatiile cele mai folosite de catre utilizatorii de telefoane mobile. Pentru ca da, pe Instagram pun poze o gramada de tineri in timp ce au diverse activitati, iar Whatsapp e folosit pentru apeluri telefonice (mai mult sau mai putin) criptate. Astfel, Facebook intentioneaza sa rebranduiasca Instagram si WhatsApp, astfel incat utilizatorii sa stie ca acestea sunt servicii detinute de reteaua sociala, o miscare care evidentiază modul in care compania se indreapta pe o cale in care isi exercita mai mult control asupra achizitiilor sale. Aplicatiile vor fi cunoscute ca „Instagram by Facebook” si „WhatsApp by Facebook”. Noile denumiri nu vor aparea doar in comunicate de presa si in materiale de marketing, ci si in magazinele de aplicatii (Google Play si AppStore) si sunt sigur ca utilizatorii fi incantati de lucrul asta. Un memento al faptului ca Zuck is everywhere. Sunt curios daca si Boomerang se va schimba in „Boomerang from Instagram by Facebook”?

„Vrem sa fim mai clari in privinta produselor si serviciilor care fac parte din Facebook.”, a declarat vineri Bertie Thomson, o purtatoare de cuvant a Facebook. Ea a spus ca actuala modificare se desfasoara lent si din ce in ce mai multi utilizatori vor incepe sa vada rebrandingul. Noile branduri vor aparea pe ecranele de conectare Instagram si WhatsApp si in descrierile magazinelor de aplicatii pentru cele doua aplicatii, a spus Thomson. Bun, si care ar fi motivul pentru care Facebook isi trateaza companiile din subordine cu atata posesivitate? Probabil din gelozie. WhatsApp si Instagram merg foarte bine ca afaceri, aduc bani, numarul utilizatorilor creste de la o zi la alta, in timp ce rețeaua sociala stagneaza sau chiar scade pe anumite piete. Motiv pentru care le vor sterge pana si ultima farama de individualitate pe care acestia o mai aveau la indemana inainte sa intre pe mana companiei americane. 

Adaugarea „from Facebook” a aparut prima oara in urma cu ceva timp pe produsele de VR Oculus, companie pe care Zuckerberg a cumparat-o în 2014. Este o miscare cel putin bizara, daca nu una extrem de proasta, din partea companiei. Iar asta pentru ca reteaua sociala are o reputatie patata de scandaluri privind incalcarea confidentialitatii, implicarea in scrutine electorale cu propaganda, promovarea de stiri false, imposibilitatea moderarii continutului daunator pentru utilizatorii retelei. Aceasta reputatie proasta este mai ales in Statele Unite, unde reteaua sociala a inregistrat scaderi din punct de vedere al utilizatorilor activi pe platforma. In fine, sa asociezi doua aplicatii foarte populare cu numele de Facebook nu e o idee foarte buna, in ciuda faptului ca aceste aplicatii apartin, clar, de Facebook. Ar putea dauna imaginilor celor doua aplicatii, intrucat se stie despre afacerea Facebook cu colectarea de date, si ar putea duce la o scadere a utilizatorilor si pe platformele respective.

Dar se pare ca cei de la Facebook au lasat invidia sa vorbeasca pentru ei in loc sa apeleze la ratiune. Atunci cand esti prost, si viata-i grea, nu-i asa, Zuck?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *