Apple

Adio iTunes. Bun, dar ce se va intampla de acum cu muzica ta?

In momentul de fata, iTunes este ca si mort, lasand multi utilizatori de iPhone sa se intrebe: fara iTunes, ce se va intampla cu toata muzica ta? Practic, nimic. Nu trebuie sa-ti faci griji – Apple nu-ti va elimina melodiile din baza ei de date. Este mai mult impartirea functiilor iTunes intre patru aplicatii diferite, cu exceptia faptului ca Apple Music preia cea mai mare parte a operei. Acesta va fi un soc pentru utilizatorii loiali iTunes care, timp de 18 ani, au invatat sa se bazeze pe aplicatie pentru tot ce tine de sincronizarea iPhone-urilor lor cu construirea propriilor playlist-uri si achizitionarea de single-uri si/sau albume. Cu toate acestea, cei de la Apple sustin ca sunt increzatori in abilitatea utilizatorilor sai de a invata noi mecanisme, deoarece toate functiile pe care le prezenta iTunes la un moment dat vor fii disponibile, mai nou, pe Apple Music, Apple Podcasts, Apple TV si pe Finder.

Schimbarea constanta de strategie a celor de la Apple se poate dovedi a fii provocatoare pentru unii utilizatori de-a lungul timpului, insa muzica se incadreaza perfect in portofoliul de experiente premium al gigantului tehnic, care pastreaza utilizatorii loiali atasati in continuare de serviciile companiei. Pentru o companie care s-a concentrat initial pe hardware, iTunes a fost unul dintre primele succese majore ale Apple in acest domeniu. Oamenii care au cumparat muzica de la Apple aveau mai putine sanse să se ratacească. Acum, Apple pariaza ca Apple Music va reusi sa impinga compania din Copertino din ce in ce mai adanc pe partea de Apple software si servicii. Aceasta schimbare ar putea fi si o decizie luata de compania americana cu scopul de a reduce diferenta dintre Apple Music si Spotify, cea din urma dominand sever la capitolul abonati obtinuti ai unui serviciu de muzica. Spotify este cel mai popular serviciu atunci cand vine vorba de streamingul de muzica, Apple Music fiind al doilea, insa la o diferenta suficient de mare in comparatie cu rivalul sau. Motiv pentru care, se pare, Apple s-ar fii angajat in practici de concurenta neloiala, pentru a scadea influenta pe care o are Spotify prin a nu permite utilizatorilor iOS sa-si achizitioneze platforma din App Store. De fapt, poate fii achizitionata, dar nu functioneaza la conditii optime. 

Mai mult, iTunes nu va disparea din start. Aplicatia ar urma sa continue sa opereze pana in toamna, atunci cand vor debuta versiunile actualizate sistemelor de operare Apple (alaturi de noul sistem de operare iPadOS, pentru tabletele companiei americane). Deci, cel mai probabil schimbarea se va produce atunci cand o sa-ti faci un upgrade, daca ai iPhone, iPad sau orice alt dispozitiv Apple. Cat despre muzica pe care, sa presupunem ca ai cumparat-o la un moment dat, aceasta va fi transferata in Apple Music odata ce iTunes va disparea de pe platforma Apple. Astfel, in cazul in care esti unul dintre acele persoane care chiar au dorinta de a-si sustine artistii preferati cumparandu-le single-urile, albumele, mixtape-urile, nu-ti face griji, investitia ta ramane la locul ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *