Stiri tech

Amazon Prime Day, anuntata oficial pentru 15 iulie, va dura doua zile

Amazon Prime Day a avut un inceput greu anul trecut, cel mai mare retailer online din lume oferind clientilor un site web si o aplicatie defecte. Compania isi doreste sa se descurce mai bine anul acesta, editia 2019 a Amazon Prime Day va veni luna viitoare. Vanzarea va incepe pe 15 iulie, imediat dupa miezul noptii, ora Pacificului, si va dura in jur de 48 de ore. Este cea mai lunga perioada de Prime Day ce a avut loc vreodata, de la 36 de ore pe an, au anuntat oficial cei de la Amazon luni.

“Am lucrat foarte greu pe tot parcursul anului pentru a ne asigura ca suntem pregatiti pentru acest an”, a declarat Cem Sibay, vicepreședinte al Primei, într-un interviu, dupa ce si-a asumat, oarecum, responsabilitatea pentru frustrarile unor clienti cu privire la cum a inceput vanzarea anul trecut.

Vor exista peste 1 milion de oferte disponibile pe plan mondial, ceea ce reprezinta exact acelasi numar pe care Amazon l-a oferit si anul trecut. Compania a contribuit, in mod obisnuit la aceasta cifra ca o modalitate de a arata cresterea Prime Day. Sibay a explicat ca feedback-ul clientilor nu a fost legat de faptul ca nu exista suficiente oferte, ci mai degraba pentru faptul ca au vrut modalitati mai multe si mai bune de a le gasi si, de asemenea, metode de a gasi oferte noi cat mai des posibil.

“Ne-am concentrat, intr-adevar, asupra prospetimii si descoperirii afacerilor”, a spus vicepresedintele companiei despre evenimentul din acest an.

Amazon Prime Day a inceput în 2015 ca o petrecere de 20 de ani pe care Amazon a organizat-o pentru cei mai loiali clienti ai companiei. S-a transformat repede intr-o zi de  succes din punct de vedere al vanzarilor pentru Amazon, aratand atat influenta imensa a companiei, cat si o baza de clienti de peste 100 de milioane. In ultimii ani, Prime Day a doborat recordul de vanzari ale Amazon, desi si acel record este doborat ulterior, in fiecare an de Cyber ​​Monday, care nu este o zi exclusiva Prime Day. Compania a folosit de atunci Prime Day ca un alt avantaj – impreuna cu livrarile nelimitate de doua zile si Prime Video – sau ca o modalitate de a convinge cumparatorii sa-si reinnoiasca aderenta anuala, de 119 de dolari, si sa atraga noi clienti care sa se alature programului. Intr-un alt efort de a pastra  o parte din clientii Prime, Amazon a investit o gramada de bani pentru trecerea Prime Shipping in Statele Unite, cu peste 10 milioane de articole deja disponibile pentru aceste livrari mai rapide in SUA continentala.

De asemenea, intr-un moment in care industria tech se confrunta, in mod obisnuit, cu preocuparile legate de confidentialitate si cele legate de practicile monopoliste, Prime Day ofera Amazonului o sansa de a atrage atentia publicului asupra lucrurilor care au facut populare serviciile sale in primul rand: gama larga de produse si transportul rapid. 

Prime Day de anul trecut a inclus o transmisie live a concertului Arianei Grande. Sibay a spus ca Amazon va extinde semnificativ elementele de divertisment ale evenimentului din acest an, desi nu a oferit prea multe detalii. El a adaugat că vor fi lansari de produse noi, si oferte la produsele de marca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *