Stiri tech

Amazon ar cauta sa-ti scaneze corpul 3D pentru card de cadouri

Daca i-ai lasat pe cei de la Amazon sa-ti faca o scanare digitala 3D pe corp, ai putea primi un card de cadouri, in valoare de 25 de dolari … tot pentru Amazon. Un formular online, despre care a scris miercuri publicatia americana Mashable, le permite participantilor interesati sa se inscrie pentru un studiu de scanare corporala, realizat de Amazon Body Labs. Studiul de imagine isi propune sa invete despre “diversitatea formelor corpului uman”, conform formularului, si opereaza in doua locatii diferite din New York, a raportat Mashable.

Amazon nu a comentat pe aceasta tema, in ciuda solicitarilor venite din partea publicatiilor din presa americana. Revenim la subiect. Participantii trebuie sa-si faca o programare inainte de 30 iunie si se pare ca o pot face doar o singura data. Datele colectate in timpul sesiunii de 30 de minute sunt destinate cercetarii interne a produselor si nu comercializarii, conform formularului de inscriere. Formularul prevede ca participantii vor fi rugati sa vina imbracati sumar, in “imbracaminte form-fitting”. De asemenea, se mai remarca faptul ca bikini sunt de preferabil pentru femei (cu siguranta ca avea sa vorbeasca despre tinuta femeilor mai in detaliu decat despre tinuta barbatilor), dar este acceptata si o tinuta din pantaloni scurti si sutiene sport. Un reporter al celor de la Mashable s-a inscris pentru o sesiune de scanare corporala si a fost rugat sa semneze un acord de confidentialitate, pentru a pastra secret tot ceea ce s-a experimentat sau invatat in timpul studiului. Practic, toti cei care participa la acest studiu trebuie sa semneze mai intai un astfel de acord.

Aceasta nu este prima data cand Amazon si-a exprimat fatis curiozitatea in legatura cu corpul uman. Anul trecut, gigantul de comert electronic a invitat oamenii sa se alăture unui alt studiu de scanare a corpului, prin care isi propuneau sa urmareasca mici modificari ale formei si marimii in organele oamenilor pentru o perioada de 20 de saptamani, raportasera anul trecut cei de la The Wall Street Journal. Participantilor li s-au oferit carduri de cadouri Amazon in valoare de pana la 250 de dolari pentru a face parte din studiu. 

Teoretic, e ca si atunci cand donezi sange, doar ca in loc de 50 de lei bonuri de masa, primesti un cupon de cadouri de 250 de dolari (care inseamna undeva pe la 1070 de lei in banii nostri, multumita cursului valutar crescand din cauza situatiei instabile a tarii). Nu pot sa inteleg, totusi, de unde aceasta fascinatie a Amazonului cu corpul uman. Totusi, in industria tech, companiile se lupta pentru a recolta datele personale ale unui utilizator, nu pentru a-l atrage cu un cupon de cadouri sa-i faca analize corpului sau. Poate cei de la Amazon stiu ceva in legatura cu aceste studii ce noi, muritorii de rand, nu putem concepe. In fine, era sa spun ca nu se merita pentru un cupon de cadouri, dar m-am razgandit cand am vazut suma pe care o prezinta cuponul respectiv. Americanii au un fel interesant de a obtine bani, intr-adevar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *