Televiziune

Huawei lucreaza la un televizor cu rezolutie 8K si conexiune 5G

Tehnologia evolueaza pe zi ce trece. Astfel, avem parte de videoclipuri la rezolutii 4K, reteaua de date mobile 5G, televizoare cu acces la internet, smartphone-uri cu ecrane imenese ce se incarca wireless. Intr-un fel, te face sa vrei sa afli mai multe despre cat si cum ar putea evolua industria tehnologica. Ei bine, cei de la Huawei au un potential raspuns in legatura cu aceasta intrebare. Compania chineza vrea sa lanseze in acest an primul televizor din lume cu conectivitate 5G, ce ar fi capabil sa redea continut la o rezolutie 8K. In urma succesului tot mai proeminent inregistrat de Huawei pe piata de telefoane mobile, compania cauta sa se reorienteze pentru a scoate profit din mai multe domenii sau dispozitive. A dezvoltat laptop-uri, televizoare. Iar acum, potrivit unui raport al Nikkiei, vrea sa lanseze in 2019 si primul televizor cu conectivitate 5G. Conform unor surse, aceste televizoare urmeaza a fi echipate cu module 5G, dar si cu ecrane ce sa afiseze o rezolutie 8K.

Huawei incearca sa se afirme si in afara pietei de telefoane mobile

Dupa spusele aceleiasi surse, compania chinezeasca isi doreste sa ajunga in top 5 producatori de computere si laptop-uri in urmatorii trei ani. Succesul inregistrat pe piata de telefoane mobile si cresterea in raport cu unii giganti ai domeniului, precum Apple, Samsung sau LG, fiind o motivatie pentru Huawei sa continue sa dezvolte dispozitive care sa concureze cu gadget-urile acestor companii. Dupa cum spuneam, cei de la Huawei au lansat si cateva modele de laptopuri ce ar putea concura cu cele dezvoltate de catre producatori puternici in acest domeniu, precum Apple sau HP. Dintre toate acestea, Huawei Matebook 13 mi se pare, de departe, cel mai reusit. Practic, este un fel de Macbook ce ruleaza Windows, iar ca vanzari a ajuns deja la nivelul celor inregistrate de iPhone X pana in prezent. Potrivit IDC, compania a livrat 1 milion de astfel de dispozitive in 2018, intr-o piata  de 259 de milioane de unitat. In momentul de fata, pentru laptopuri, Huawei se bazeaza pe procesoarele dezvoltate de cei de la Intel, insa, pe viitor, Huawei planuieste sa-si dezvolte propriile CPU-uri pentru linia de laptopuri.

Insa, revenind strict la subiectul televizoare, o conexiune 5G ar ajuta dispozitivul sa redea continut 8K in regim de streaming, fara ca acesta sa fie conectat la internet prin cablu. Mai mult, acest tip de conectivitate ti-ar putea permite sa vizionezi clipuri video 360 de grade in regim de streaming, desi acest lucru nu pare a fi o idee atat de buna. Potrivit celor de la Nikkei, Huawei ar putea folosi aceste televizoare 5G cu scopul de a-si construi propriul ecosistem de electrocasnice, exact in acelasi mod in care au procedat si rivalii de la Samsung. Compania a dezvoltat deja telefoane, laptopuri, routere si alte gadget-uri sau accesorii, iar in curand ne-am putea astepta sa vedem pe piata televizoare, dispozitive smart pentru casa si electrocasnice ale companiei chinezesti. Un astfel de televizor ar putea fi un fel de hub pentru celelalte dispozitive.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *