Stiri tech

Sega parodiaza un tweet ajuns viral

Sega a devenit cunoscuta in ultimii ani pentru folosirea umorului pe social media, iar un nou tweet ajuns viral nu a trecut neobservat pe contul de Twitter al companiei japoneze. Nimeni nu se asteapta sa se remarce suficient online incat sa intre in trending pe vreo platforma a internetului. Bineinteles, este un lucru care se intampla suficient de rar, o postare trebuind sa fie suficient de comica pentru a face lumea sa vorbeasca despre aceasta. Iata ca, atunci  cand o persoana a intrat intr-o dezbatere in ceea ce priveste dificultatea jocurilor video, si ce inseamna sa trisezi la un astfel de joc folosind cheat-uri, tweet-ul sau a unit ambele parti cu argumente pro sau contra, si in ce mod ar putea sa le uneasca altfel decat pentru a parodia postarea respectiva? “Nu ai inselat doar jocul, te-ai inselat pe tine insuti”, sunt cuvintele care au fost re-postate de mii de ori pe Twitter numai, dand nastere multor sketch-uri si parodii create de catre o multime de gameri din SUA, mare parte din ei fiind clienti fideli ai jocurilor Sega. Si toate acestea au fost cauzate de catre un simplu raspuns unui jurnalist in domeniul gaming-ului, care a recunoscut ca a folosit cheat-uri pentru a termina un joc video.

Totul a inceput odata o recenzie a jocului Fromsoftware 2019 Sekiro: Shadows Die Twice, titlu cu un nivel de dificultate atat de mare, incat James Davenport, jurnalist PC Gamer, a recunoscut faptul ca a folosit cheat-uri pentru a termina jocul. Acest lucru nu i-a picat bine lui  Crunch, porecla unui utilizator de Twitter care probabil a avut o limba plantata oarecum pe obraz, atunci cand i-a spus lui Davenport exact parerea lui despre realizarea jurnalistului. Iar de atunci, in scurt timp, acest tweet s-a raspandit ca un meme in lumea gamerilor de pe retelele sociale.

“Nu ai inselat doar jocul, te-ai inselat si pe tine. Nu ai crescut. Nu ai devenit mai bun. Ai folosit o scurtatura si nu ai castigat nimic. Ai experimentat o victorie seaca. Nu ai riscat sau castigat nimic. E trist ca nu stii sa faci diferenta”, spunea acest filosof al jocurilor video, care vorbeste de parca el insusi ar fi acel tip de leet gamers care petrec ore intregi in fata unui joc, se prind repede de mecanismul acestuia si arunca cu ironii la adresa gamerilor mai putin experimentati, aka noobs. Voi fii putin mai obiectiv in comparatie cu gamerii care se distreaza pe aceasta tema. Nu ca nu ar avea dreptate omul, dar nu toata lumea are posibilitatea (sau timpul) sa petreaca ore intregi in fata unui ecran incercand sa bata un joc. Mai ales atunci cand esti jurnalist si trebuie sa scrii o recenzie in legatura cu jocul respectiv.

Ei bine, in urmatoarele cateva zile, cuvintele au reaparut in postari populare, despre jocuri precum Persona 5, Crash Bandicoot si Super Mario 64. In curand a fost desemnat cel mai recent “copypasta” (pun dupa creepypasta. Ma resemnez, lumea din online este prea complexa pentru un individ ca mine) – termen care înseamna un bloc text “copiat” frecvent online. In acest moment, tweet-ul a devenit atat de popular, incat chiar si Sega America a parodiat acest tweet pe contul oficial de Twitter al jocului Sonic the Hedgehog – cont pe care Sega il folosește adesea pentru a se implica in cultura internetului cu meme-uri si glume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *