Jocuri si Gaming

Cele mai bune jocuri puzzle pentru iPad

Iata cateva dintre cele mai bune jocuri puzzle pe care ai putea sa le joci in cazul in care ai un iPad.

Where Shadows Slumber

Pret: 5 dolari / 21 de lei

Where Shadows Slumber are o grafica luxurianta, minimalista, care seamana mai mult cu Monument Valley din acest puct de vedere, insa in loc sa trebuiasca sa construiesti si sa  manipulezi o arhitectura imposibila, in Shadows Slumber trebuie doar sa refaci peisajul prin a aruncarea umbre peste acesta. Trebuie doar sa te pozitionezi astfel incat structurile vor invalui o zonă in intuneric; atunci cand aceasta este aprinsa ulterior, ceea ce a fost o gaura poate deveni un pod sau poate deschide o usa impasibila. Este o aventura ecologica captivanta, unde iti dai seama de reguli pe joci din ce in ce mai mult. Dincolo de umbre, exista si intuneric, unde asteapta creaturi malefice cu care te poti lupta.

Blask

Pret: 2 dolari / 8 lei

Blask este o lume a fasciculelor laser si a oglinzilor. Scopul tau este de a directiona fiecare fascicul laser catre o tinta. Intr-adevar, acest concept nu reprezinta nici un lucru nou in industria jocurilor pentru telefonul mobil – exista o multime de astfel jocuri pentru iPad – insa Blask transforma fiecare nivel intr-un set de piese de puzzle. Pe masura ce avansezi, ceea ce pare a fi doar o simpla “cameră” sub degete, se rupe in bucati, laserele refractand în interior. Este o bucurie in ceea ce priveste experimentarea cu forme de recombinare, deplasarea celor care nu sunt fixate si imaginarea configuratiei precise, care iti permite sa iti atingi obiectivul. Poate ca este cateodata un joc prea flexibil pentru un touchscreen, insa, trecand peste acest lucru  Blask este un joc perfect pentru iPad.

Chuchel

Pret: 5 dolari / 21 de lei

Chuchel este jumatate puzzle, jumatate joc bazat pe un desen animat interactiv, si unul cu adevarat ciudat pentru un joc de iPad. Joci impreuna cu o minge furioasa de puf care este hotarata sa manance o cireasa, insa de fiecare data cand se apropie de fruct, este smulsa de o mana uriasa, aparent imprumutată din Monty Python. Acesta nu este chiar cel mai cerebral de jocuri de puzzle – departe de genul jocurilor in care iti storci creierii la care te poti astepta de la dezvoltatorii de la Amanita Design. Cu toate acestea, Chuchel este plin de farmec si ciudatenie si merita cu usurinta cheltuielile.

7 Billion Humans

Pret: 5 dolari / 21 de lei

7 Billion Humans are loc intr-o lume condusa de roboti binevoitori care fac toata munca. Insa, desigur, oamenii inca nu sunt fericiti, așa ca robotii le dau slujbe – stupide si inutile. Intr-adevar, oamenii care se ratacesc devin parti ale unui computer viu, iar tu trebuie sa-i  “programezi” sa ia o mana de cutii si sa le puna intr-o alta parte. In special pe iPad, interfata pentru crafting functionează minunat, iar ecranul este suficient de mare incat sa poti observa exact ce se intampla cu munca ta. De asemenea, ecranul se descurca de minune atunci cand apar scenele satirice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *